2006-08-15

Løgstør - Mögel, kiss och fukt, fast barnen gillar badet

Är i Danmark på liten kort semester. Har hyrt en liten (ja, liten) stuga i ett 'badparadis'.
Stugan är ett kapitel för sig. Spindelnät överallt. Kraftig mögellukt i badrummet, och en kväljande lukt av pissoar i det hörnet där pentryt är. Sådär kul att stå och diska, alltså..

Sängarna/sofforna som jag och sambo skulle sova i gick inte att sova i, ty brädorna under madrassen var antingen inte på plats alls eller så låg dom löst och fel. Fick alltså baxa ner madrasserna på golvet igår, och sova där.
När vi skulle bära upp dom igen i morse så var det dyblött under varje madrass. Inte så att vi svettats särskilt mycket, utan mer så att fukt tränger upp genom golvet, och fastnade i madrasserna och bildade pölar.

Inte undra på att ingenting som vi hängde på tork igår hade torkat. Luftfuktigheten i den där stugan måste ligga stadigt på 100%. Snart bildas det väl regnmoln uppe vid nocken....

Barnen och sambo är redan i badlandet. Jag har diskat hälften av disken, och ska strax dit till kisslukten och diska upp resten. Måste nog hälsa på resten av familjen i badet en stund också, fast jag egentligen avskyr badning.

Stor eloge till sambo, som offrar sig och är badvakt just nu, med de blandat griniga barnen. Grinigheten kanske har avtagit lite nu när dom är i plurret, kanske..?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fy fasiken. var stugan så dålig. Kunde man ju inte tro. Nu får vi dåligt samvete som lurade dit er. Men det var som sagt anläggningen vi tyckte kändes bra. Stugorna visste vi inte om. Klaga för tusan på dem!

Julia kollar till kattungarna, allt är lugnt här hemma!
Mvh R1

Fredrik sa...

Ingen fara. Som sagt, ni visste ju inte ett dugg om stugorna..
Vi kom ihåg att köpa godis till frugan din förresten. Finns att hämta nästgårds..