2006-08-27

För en gångs skull inte Perssons fel

Det är ju valtider, och varenda litet och stort parti tar naturligtvis varje tillfälle att smutskasta det andra så fort tillfälle ges.
Lyssnade på radio igår, och blev faktiskt lite uppörd över att någon (vet ej vem eller vilka) hackade på sossarna för att icke-svenskar inte i högre grad än före förra valet hade anställning jämfört med svenskfödda.

OK.. Jag brukar tycka riktigt bra om hackande på socialdemokraterna, men den här gången är det faktiskt inte deras fel. Nä, faktiskt inte, även om det mesta ont kommer därifrån.

INGET parti i världen kan lyckas med en sån sak i det här landet. Inte de närmsta hundra åren i alla fall.

Sätt dig på ett fikarum, en fest, eller valfri annan plats med bara 'svenskar', och fördomarna, okunskapen och skitsnacket formligen väller över alla bräddar.

'Dom' gör så, 'dom' är såna, det vet ju alla.. Bara slår sina fruar, odlar potatis under den uppbrutna parketten, spränger flygplan och allt annat fanstyg man kan komma på.

Den här sortens utbredda (ja, verkligen utbredda och djupgående) främlingfientlighet och okunskap kan inget politiskt parti få väck med lite käcka målsättningar och hårda antidiskrimineringslagar. Inte ens med kvotering.

Svenskarna knyter istället nävarna i fickorna och ser till att ingen jävel ska få komma och bestämma vad dom ska tycka. Svartskallarna är fanimej inte kloka (och inte vill dom jobba heller. Bara slåss och bråka), tänker dom, men skulle aldrig, eller åtminstone mer sällan, ertappas med att kläcka ur sig sånt i offentliga sammanhang med folk dom inte känner.
Hemma däremot, med svenska välkända vänner, haglar de ignoranta invandrarskämten och det exakta vetandet om hur alla invandrare är, precis som vanligt. Nu som alltid, i en aldrig sinande ström.
På samma sätt som svenskar kör som biltjuvar mellan fartkamerorna, men gärna kör tio kilometer i timmen under gällande fartgräns precis vid kamerorna.

Hacka mer än gärna på sossarna, men inte för den här grejen. Det kommer ta tid. Lång tid.. och jag skäms över att vara svensk.

Inga kommentarer: