2006-08-11

Goda öl & falsk sång

Var alltså i staden igår, för omväxlings skull.
Först konsert med Simple Minds på Götaplatsen. Därefter Eric Gadd på Kungstorget. Före och mellan spelningarna släcktes törsten med belgisk öl.
Just det där med de belgiska ölen förtjänar lite mer bokstäver. Vi började kvällen på ett ställe som heter Delirium Café, som finns på Kronhusgatan i Gbg. 'Delirium' i namnet kommer från det rosa-elefant-prydda belgiska ölet 'Delirium Tremens', och ja, det är starkt.
Ölhaket i fråga har en bit över 2.000 ölsorter i sortimentet. Drinklistan är en hel bok i A4-format, tjock som en telefonkatalog över Borås ungefär..
Åk dit om ni kan! Verkligen!

Vad gäller konserterna så var Simple Minds helt OK. Trots att Jim Kerr ägnade sig åt plågsamma ljudförsök. Han prickade nog inte en enda ton rakt på, utan mer från sidan, underifrån eller ett par meter därifrån. Resten av bandet skötte sig utmärkt, och Simple Minds är ändå Simple Minds.
Det gör inget, Jim. Vi vet vad du menade. Vi har hört skivorna.

Eric Gadd däremot var en uppvisning i nästan-perfektion. Ett band som gjorde allting rätt, hela tiden, och en glad, rent-sjungande Eric. Synd bara att han inte fick mer än en timme på sig..

Här hemma har kattmamman Cissi hittat på ett nytt ställe att ha sig själv och kattungarna på. Även denna plats utom räckhåll för mina USB-sladdar. Catcam är alltså fortfarande nere.

Inga kommentarer: