2008-07-17

Inget nytt

Kollade precis på Göteborg Energis hemsida, för att se om dom lyckats få upp nån mer matnyttig information om det förhatliga mätarbytet, men icke! - Samma usla information som varit där sedan jag kollade första gången. Om någon lyckas hitta nån minsta lilla bit info som nämner tekniken dom använder för insamlingen på den här sidan, eller någon annan, så hojta i en kommentar..

Dom verkar vilja tiga ihjäl det här, men jag försvinner inte, utan kommer att vifta och fäkta till tidens ände om det behövs.

För er som lyckats ramla hit genom nån sökmotor, så finns hela elmätarhistorien samlad här.


En ond man i keps*Uppdatering*

Det står faktiskt numera att dom använder radio, men inga detaljer alls om att det av en händelse råkar vara på samma frekvensband, med hög effekt, som ditt Nintendo Wii, dina trådlösa nätverk, ditt bluetoothheadset, din audio/video-sändare och möjligen din fräsiga/svindyra fjärrkontroll... Plus alla grejor som du inte köpt än, och de grejor som inte finns än, men som du kommer att vilja ha.

Göteborg Energi är i detta avseende ett riktigt, riktigt otäckt företag!

3 kommentarer:

Mankan sa...

Även Fortum verkar ha styv kuling i konsumenttelefonen med sitt nya system. Kolla dagens Aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2917615.ab

Fredrik sa...

Dom är ju så härliga att ha att göra med också, eltomtarna. Särskilt kanske nätmonopolen, som man inte kan byta ut hur gärna man än vill..

Fredrik sa...

Till Fortums försvar man man kanske nämna att dom flyttar data med GPRS över Telenors mobilnät, till skillnad mot vissa andra.
Alltid något...