2007-09-10

Sydstatsutflykt

Jag och kollegan har fjantat runt i hyrbilen (en helt galet gungig Chevrolet Impala) idag. Vi checkade ut från hotellet vid flygplatsen och letade upp nästa hotell. Ett 'SleepInn' för sådär 45$ per natt. Man kunde kanske tro att 45$ innebär kackerlackor överallt och grava vattenskador, men faktiskt är det ganska OK. Det luktar förvisso kraftigt av något jättekemiskt i receptionen men det är nog bara nåt skitgiftigt insektsmedel..

Annars har det varit runt 35 grader idag också. Vi åkte iväg till ett litet diskret köpcentrum om sådär 2.000.000 väl luftkonditionerade kvadratmeter (antagligen amerikaners enda tillfälle till fotvandring. Alla andra sträckor över 20 meter åker dom ju bil). Mest åkte vi dit för att Herr Kollega behövde laddare till sin telefon. Den ordinarie laddaren ligger på hans kontor i Stockholm och gör ingen nytta alls..

Jag sprang förresten helt slumpartat förbi ett makroobjektiv på Circuit City (100mm Canon), och eftersom jag faktiskt hade bra koll på vad grejorna kostar hemma så tog jag ett halvimpulsivt beslut och köpte. Sådär bara. Jag har alltså sparat ca 1.700 spänn! Inte slösat. Alls. Får använda traktamentet för att finansiera, dock..

Objektivet är alldeles fantastiskt. Alla andra vi har är fanimej gravt suddiga i jämförelse. (Antar att det är baksidan med billig optik..?) Bilden här i inlägget är på en slags kotte som satt på nåt slags stort träd som vi parkerade bredvid. Tyvärr är bilden nedskalad, men den är bannemig superskarp ner till sista lilla ynka pixel även i originalstorlek! Och du, granngubben! - Du har rätt. Saker är plötsligt håriga när man har en bra makrolins!
C! Jag saknar dig såklart. Redan...

4 kommentarer:

Ilskebyttan sa...

Miss U 2 såklart. Och jag har glömt att du ödslade en massa lusentappar sådär. Det är nog kul att ha ett sånt litet objektiv. Även om objekten blir håriga... Nu ska det sussas här i schweden.

"R1" sa...

Grattis till nya objektivet! Nu kan vi ligga i gröngräset tillsammans och ta bilder på ståndare och pistiller :)

"R1" sa...

Glömde! Med ett stadigt stativ och mycket skärpa så hade "kotten" varit hårig hela vägen. Hmmm.
Hemma kunde du ha fotat en död råtta som någon katt burit hem till oss. Katten kade lagt den så fint vid parkeringen. Stendöd och färdiglekt - av någon anledning hade de inte ätit på den. Urk!

Fredrik sa...

Ditt sätt att säga att skärpan inte var riktigt klockren??
Ledsen, men det är frihand som gäller här...