2007-09-16

Los Angeles-turné

Vi har haft ledigt idag, ty det är lördag, och inte ens vi måste jobba då..
Vi stack iväg från hotellet vid halv åtta ungefär. Rakt mot Long Beach. Gick faktiskt ganska smärtfritt att ta sig dit, och tog bara en halvtimme. Väl där knatade vi runt en stund och mest tittade på folk.
Sen siktade vi på Santa Monica Beach. Gick fort det med, faktiskt. Kanske beror på att det var hyfsat tidigt en lördag förmiddag..? Vad vet jag? Ca fyra mil (riktiga, svenska) på en halvtimme är ganska OK för L.A. känns det som...
Nytt runtknatande där. Mest på piren.

Tog några bilder också. Kommer nedan med liten beskrivning på varje..:



Det var rätt många som stod på piren och fiskade. Faktiskt fanns det riggat rens&skölj-ställen lite varstans längs piren. Det enda (nästan) som vi såg någon få upp var små 10-centimeters småfisk, dock..


Tänkte att det här kan vara en helt ok kontrast till det begynnande höstvädret hemma?



Skrev förut att dom nästan bara fick småfisk... - Just dom här fick fatt i en T-shirt. Ganska våt..


Det var rätt många tokiga fåglar på pirerna. De flesta verkade mest vänta på att få sno en hamburgare, glass eller två, men den här pippin var ganska cool. Gjorde inte mycket mer än just satt där..


Just det ja... - Efter Santa Monica bestämde vi oss för att köra österut på Santa Monica Boulevard, och sedan, när dom korsade, tillbaka på Sunset Boulevard. Det gjorde vi också... - Mest för att man borde ha gjort det.
Tog väl sådär trekvart att ta sig längs Santa Monica, och var ganska sunkigt. Ju längre österut man kom ju mindre engelska förekom på skyltar. Vägen tillbaka på Sunset var mycket finare. Grönt, lummigt och antagligen/säkerligen svindyrt..?
När vi var tillbaka nere vid havet igen, så satte vi GPS-en på 'hemhotellet'. Den sa typ 40 miles och ca 40 minuter. Det blev 40 miles och typ två timmar. De femfiliga motorvägarna vi åkte på såg mest ut som parkeringsplatser hela vägen. Skitjobbigt! - Undrar hur de stackare som pendlar den sträckan håller sitt psyke under kontroll? Och idag var en lördag!

Inga kommentarer: