2006-09-20

Guantanamo Bay - All Inclusive?

Amerikanska militären har släppt ett litet dokument som berättar ditt & datt om hur det egentligen är där.

Jag ska ge er några brottstycken, så ska ni få se att det nog inte är ett så dumt ställe ändå..

  • Det läggs mer pengar på fångarnas mat än vad det görs på de amerikanska soldaternas mat. Som fånge kan man få upp till 4200 kalorier mat om dagen om man vill, och den genomsnittliga viktökningen på fångarna är runt 10 kg. - Wow!! Mätta och glada, alltså?
  • Amerikanerna spelar upp böneutrop fem gånger om dagen, och det finns pilar på marken som pekar mot Mecca. - Wow igen!! Behöver varken kompass eller klocka. Thanks guys!
  • Det sörjs för tandvård, psykvård och man får träffa optiker PÅ AMERIKANSKA SKATTEBETALARES BEKOSTNAD! - Hygglo! Slipper betala själv.
  • Det finns bibliotek och man kan få se arabiska TV-shower samt VM i fotboll. Populäraste boken i biblioteket är 'Harry Potter'... - Vem kan önska mer kultur än så?
  • Avresande fångar får som present: en Koran, ett par jeans, en vit T-shirt, en jeansjacka, gympadojor, en necessär samt filt och kudde. - Alltså.. OM dom kommer därifrån öht, så ser dom ut som en mindre bemedlad amerikan med en Koran.

Det finns mer i det officiella pappret som går att finna här. Ganska underhållande på något vis. Som att läsa en turistbroschyr för Auschwitz.

Inga kommentarer: