2008-06-05

Elmätarna - kollektiv total tystnad

Det har inte hänt särskilt mycket på den här fronten sen igår.

Jag har begärt datablad på ZigBee-modulen från HTS (Hightech Security), Göteborg Energi samt Mätarspecialisterna, men det är precis lika tyst från allihop. Jag stötte på HTS mailledes igen igår vid lunch, men det har inte kommit ett livstecken därifrån ändå. Ellen Kathrine kanske är sur?

Bilden av total mörkläggning börjar skymta... - Till att börja med hålls Göteborg Energis nätkunder helt oinformerade om ATT det skall skruvas in 2,4GHz-sändare i elskåpen, och sedan vägrar alla inblandade konsekvent att berätta exakt VAD som skall skruvas in..?

När jag pratade med Göteborg Energi i måndags så påpekade jag att det var riktigt jävla dåligt att inte informera om HUR data skulle läsas av i den information som gått ut till brevlådorna. Det askorkade och ovidkommande svaret jag fick var att de inte heller berättar om dimension på t ex fjärrvärmerör som dom lägger ut...?? Haha!! - Jag är helt med på att dom ger fan i att nämna rördimensioner, för det är inte mitt problem. Alls. Att dom däremot ytterligare skitar ner det redan trånga 2,4GHz-bandet, som vanligt folk i större och större utsträckning använder till allt från datakommunikation till musikuppspelning, tror jag att vanligt folk kan vara rejält intresserade av, och även ha vissa synpunkter på.

Det finns ett avsett band för ZigBee i Europa, som är 868MHz. Varför dom inte använder det övergår mitt förstånd. Eller helt annan teknik på t ex 440MHz, som Tekniska Verken i Linköping använder..?

Kan det vara så att dom vill ha den extra bandbredd som går att få på det 'fria' 2,4GHz-bandet för att verkligen kunna bli ZigBee-City?? Hemska tanke...

Jag skrev i början av det här inlägget att inte mycket hänt sen igår, men det är inte riktigt sant.
Googles indexeringsrobot har jobbat mycket, mycket flitigt och lyckats få in mina blogginlägg på hedrande placeringar.

Om man t ex söker på "HTS zigbee", så landar jag på en andraplats. Söker man istället på "hightech security göteborg energi" så kapar jag i skrivande stund åt mig en fjärde & femteplats. "HTS göteborg energi" ger en inte oäven tredjeplats.

Dom borde vara glada. All publicitet är ju bra publicitet, sägs det..

Inga kommentarer: