2006-07-30

Fynd i världens största kattlåda

En bit hemifrån finns det en ladugård vid sidan av vägen. Varje gång man åker förbi så ser man en skylt som säger 'Loppis varje dag 11-19'. Varenda gång vi har försökt åka dit för att kolla, så har skylten varit väck. Typiskt.
Idag däremot var skylten uppe igen. Vi svängde in, precis som en liten tant knatade ut för att ta bort skylten. Jaha, tänkte vi. Nu blir det ingen loppis idag heller. men faktiskt blev det i alla fall.
Vi visades in i huset, som luktade precis som det luktar i en kattlåda. Anledningen kan ha varit de elva kattungar, och deras fyra kattmammor som bodde där? Kattungarna var förstås helt bedårande gulliga, precis som femveckors kattungar ofta är. Det första hon försökte pracka på oss var faktiskt en eller flera av dessa små söta djur. Nej tack, tyckte vi, eftersom vi redan har tre katter. Den ena av dom, Cecilia, dessutom höggravid.
Nåväl. 'Loppisen' var ett rum i det där huset som var fyllt av allehanda krafs. Gamla LP-skivor, små plastleksaker, udda glas, mystiska lampor, osv, osv..
Först trodde vi inte att vi skulle hitta ett endaste dugg av nytta där, men till slut hade vi plockat på oss två stycken Kwak-glas, med tillhörande hållare (Kwak är ett belgiskt öl, för er som inte visste. Hållarna och glasens form är lite udda, och kanske förtjänar ett eget inlägg längre fram), en Moët & Chandon-vinkylare, en fotogenlampa samt fyra stycken böcker. Det stod inga priser på nånting förutom böckerna, så vi fick fråga vad hon ville ha när vi gick ut. Hon klurade lite och resonerade som så att böckerna kostade fem kronor styck, så alltihopa skulle kosta 40 kronor. Öhh... Hur tänkte hon nu, tänkte vi, men bekymrade oss inte särskilt. 40 kronor blev det, och vi åkte hem med fynden.
Det stod en surroundförstärkare där på loppisen också. En inte alltför gammal Technics. Jag ska nog dit imorgon och kolla vad hon ska ha för den. Den kanske är dyr. Typ hundra spänn? Får jag väl stå ut med i så fall.

Inga kommentarer: