2008-08-28

Diverse

Först idag, en topp-tre på sista veckans ultrapuckon.

  1. Medvedev/Putin - Att erkänna Abchasien och Sydossetien känns ju som att med avsikt reta upp halva världen. Smart... Fingerspitzgefühl the russian way... Lite väl mycket sandlåda dessutom. "Ni erkände ju Kosovo, så då kan vi erkänna dom här två - Haha!".
  2. Fidel Castro - Att en kuban sparkade en domare blodig i nyllet under OS var helt rätt, tyckte Fidel. Nu har han tydligen även skrivit en debattartikel i nån kubansk statstidning där han hävdar att alla kubaner var dömda på förhand. Domarna skall alltså ha sett till att Kuba inte vann nåt särskilt. Att Kuba är ett redigt fattigt och litet land som knappast kan sätta till ordentligt med resurser och förutsättningar för elitidrott kan ju inte vara ett skäl, eller?
  3. Janne Björklund(fp) - Killen är allmänt slemmig, och har lite väl mycket av sina gamla officersmanér kvar. Ordning och reda är bra, men Janne tar i lite väl hårt, och när han nu blir ertappad med att totalförvanska statistik för att hävda sina teser, så njuter till och med en blå kille som jag när han sparkas runt duktigt i diverse media. Och nu höll jag i farten på att glömma gamle militären Björklunds utspel angående försvarsanslagen. Med bakgrund av Georgienhistorien tyckte Björklund att vi kanske inte borde spara så värst på försvaret som det är planerat. Hallå!! Populistiskt dravel för de värsta högerhökarna! OM ryssarna skulle få för sig att invadera vårt lilla land av någon anledning, så gör dom det. Fort som bara attan. Att dutta med några miljarder hit eller dit i försvarsanslagen gör bara att det tar några fler eller färre minuter för dom att bli färdiga. Om vi på allvar skall utgöra någon avskräckande krigsmakt så får vi nog följa Israels exempel och lägga runt 30% av BNP på försvaret och ha många års allmän värnplikt för båda könen. Sluta inbilla folk att vårt försvar ur invasionsförsvarssynpunkt är kapabelt till mycket annat än att möjligen avvärja ett försiktigt angrepp från Liechtenstein.

Annars hålls det på med att göra klart saker inför Asienturné. Det bär iväg på en tvåveckorstur till Indonesien och Singapore på lördag, se. Jag ska försöka blogga duktigt under tiden. Det finns dock viss risk för rätt slappa anslutningar till Internet. Åtminstone i Indonesien.

Inga kommentarer: