2007-10-13

Miljökämpe? - Njääe...

Helyllekillen Al Gore fick fredspris för sitt miljöarbete igår. Jättemärkligt...

Till att börja med klargjorde en engelsk domstol att hans film (En obekväm sanning) innehåller en redig hög luddigheter, lögner och halvlögner. Visst. Killen försöker få fram ett budskap, och det har ju fungerat, men obelagd skrämsel är inte bra. Till och med nobelpriskompisarna på IPCC tycker att filmen är lite väl spekulativ och osann..

Sen kan man ju kanske tycka att man borde föregå med lite gott exempel även privat? - En organisation borta i Tennessee kollade häromsistens hur det stod till med den saken, och beväpnade med makarna Gores el & gasräkningar för de sista åren började dom sammanställa lite..

De månatliga elräkningarna från Nashville Electric Services var på i snitt $1359 (18414kWh) 2006 och $1461 (16200kWh) 2005. Och märk väl, per månad...

Förutom el så bränner dom rätt bra med gas också. Genomsnittlig månadsförbrukning 2006 var $536 för boningshuset och $544 för poolhuset. Siffrorna för 2005 var $640 & $525.. Igen, månadsvis! - I Tennessee!! Hur går det till?

Al Gore argumenterar ändå för att han är ytterst miljösnäll, eftersom han försöker köpa grön el, använder lågenergilampor och funderar på att sätta solpaneler på huset..

Jag skulle, trots de goda intentionerna att sprida miljöbudskapet till allmänheten, vilja kalla Al Gore för en riktig miljöbuse. Så det så!

3 kommentarer:

Mankan sa...

...men han kanske är miljösnäll ur ett amerikanskt perspektiv...?

Fredrik sa...

Det förstås... Han kanske kör en Prius också?

Mankan sa...

He he...självklart...så länge den har en V8 i gjutjärn...!