2007-08-02

Drägg

Läste i nätupplagan av Corren nyss om det medelålders, märk väl fullt friska, paret söder om Linköping som fått sänkt socialbidrag. - Jaha??, kanske man tänker, men det är lite märkligt att dom får en endaste minsta peng faktiskt.
Dom har under tio års tid levt på socialbidrag, och under hela denna tid blåvägrat att ens söka ett endaste jobb!

De båda överklagade såklart bidragssänkningen med bland annat skälet att de av "avvikande personlighetsstruktur" inte kan arbeta.
Mannen skriver dessutom i skrivelsen att:

Konventionellt arbete är uteslutet för mig, samvetsmässigt och intellektuellt, eftersom det framstår som förkastligt både för min egen och för omgivningens välfärd, samt känslomässigt, då det skapar en outhärdlig smärta och nedstämdhet
Han skriver yttermera vidare:

är omotiverad till aktivt deltagande i samhällets statushierarki och att han inte har något annat alternativ än att förbli en del av pyramidens bottennivå
När dom nu får sänkt bidrag så kanske dom inte kan bo kvar i den fastighet på landet som dom hyr nu, utan måste kanske flytta till lägenhet, men det verkar också himla svårt, ty..:

de inte kan bo i tätorter på grund av "atmosfären"
Nä! Stryp bidraget till högst noll spänn, så får vi se om lite svält kan få dom att delta i samhällets statushierarki. Jävla arslen!

Inga kommentarer: