2009-04-13

Sämst av de sämsta?

Att han aldrig fattar, den där Ferm/Svartenbrandt... - Tjuveri är bevisligen inte hans grej, men ändå skall han på det igen och igen och igen.

En riktigt duktig skurk vet ingen namnet på, offren vet knappt att dom utsatts för brott, och skurken kan leva gott och hemligt i alla sina dagar. Alla vet däremot vem Svartenbrandt är. Han ägnar sig dessutom ofta åt den mest osofistikerade formen av brott, nämligen rån. Lite som kriminalitetens TV3.

En duktig skurk vet hur man kommer undan. Antingen kommer skurken undan i direkt anslutning till brottet och är sedan verkligen borta, eller så smiter han från finkan lite senare och är därefter försvunnen för gott. Svartenbrandt/Ferm har inget vidare track record i det avseendet heller. Fångas, fångas, fångas.

En någorlunda duktig skurk sitter inte inne alls, eller mycket lite. Svartenbrandt har väl suttit inne drygt 40 år nu, och verkar ha lite mer av den varan 'på väg in på kontot'??

När avtjänad tid i finkan, nån gång för länge sedan, passerade 50% av herr Ferms livstid borde han ju börjat fundera på om det där var rätt grej. Jag menar, om en frisör efter tretti års tragglande i yrket bara lyckats klippa av en massa öron, och aldrig lyckats få till en endaste frisyr, så borde även denne fundera på karriärbyte? Har man dessutom haft något som skulle kunna liknas vid näringsförbud under alla de åren, så borde jobbytartecknen vara ännu tydligare?

Nä. Dags att lägga av nu, Ferm. Pensionsdags för övrigt. Vet inte om skurkar går i pension, men här är det definitivt läge...

För övrigt höll ett moppeyngel nog på att dö igår kväll ute vid vägen. Jag hörde biltuta och skrikande däck (osmart vänstersväng, kanske?) och såg sedan moppeynglet fortsätta, i jävligt hög fart från sin 'nära-döden-experience', till grannhuset, där grannens son stod och väntade.

Inga kommentarer: