2006-12-10

Ur led och sånt

Märkte att diverse rosor ute i trädgården har gått och blivit med blad nyligen. Små ljusgröna späda.
Möjligen tycker dom, med tanke på utetemperaturen, att det var en bra idé, men jag tvivlar. Hux flux blir det lite vinter. I år också. Fast vit jul vete fan. Kalka gräsmattan verkar vara enda chansen..

Bortsett från vädret så har det varit ganska mycket i julens tecken här hemma. Igår bakade barnen en massa lussekatter, lusseormar och lussekluttar. En lusselimpa blev det visst också.

Idag färdigställde barnen de igår påbörjade julgodisarna (Mozartklot?).
Själva kloten gjordes igår, och chokladdoppningen gjordes idag. Att jag inte skriver 'kulor' utan just 'klot' beror på storleken. Varje godis är nämligen en hel måltid.

[Här mellan hakparenteserna har det förflutit en dryg timme p g a bl a matlagning (härligt att ställa två förkortningar precis jämte varandra, eller hur?)]

Barnet berättade förresten just för C att:

Om man drar en älg i svansen när man är ute och
plockar svamp, så skall man springa slalom


Bra att veta, omifall man skulle råka dra en älg i svansen... Var bara tvungen att skriva ner det. Hon säger många konstiga saker, barnet, men de flesta faller i glömska tyvärr..

Hade lite besök idag också. I all hast. - En f d kollega som numera kör eget, var och hälsade på. Skönt att kunna pratas vid utan att vara tvungen att laga nån kraschad kund. Har knappt hänt förut..

Inga kommentarer: