2008-02-25

Surret?

Rörmokarmannen var här idag. Här för att titta till vår varmvattenberedare som inte längre bereder, så att säga.

Han frågade mig vid nåt tillfälle när kompressorn slutade surra.. - "Surra", sa jag med viss förvåning i rösten, och förklarade att pannan låtit precis exakt sådär som den låter nu hela tiden.

Fick då veta att vi nog aldrig haft nån fungerande kompressor till frånluftsvärmeväxlaren sen vi flyttade hit. Det förklarar också den mycket höga och stabila elkonsumtion vi haft.

Å just det ja... - Man får inte reparera den där kompressorn heller, ty den är byggd för gammalt hederligt freon, och det får man inte använda längre. Pannfan är alltså rätt slut. Jippi!

Självklart är elpatronen till varmvattenberedaren också slut, vilket förklarar bristen på varmvatten. Varmvatten-elpatronen går nog att byta för en försvarlig hög tusenlappar, men eftersom pannan bör slängas ut så känns det som ett rejält slös...

Tjohoo! - Super Monday!

Bra att man har snälla grannar med fungerande hetvatten, dock...

2 kommentarer:

Mankan sa...

Blir det månne till att shoppa ny värmepump? Själva gjorde vi ju det i september -06. Typ 97 lapp för en luft-vattenmojängvärmepump inklusive stark senap och gurkmajonnäs.... Men himskans fin är den ;-)

Fredrik sa...

Ja. Blir nog till att shoppa ny mojäng.