2008-12-18

Hjälp!!?

Hur i självaste helvete är det möjligt att ett diskhaveri kan ställa halva Stockholms sjukvård på öronen?

Särskilt upprörande är det att det tydligen är EN disk som rasat..? EN?? Visst.. Om någon eldat upp ett helt SAN på pin kiv med tändvätska, så kan man kanske acceptera ett visst tillfälligt driftstopp, men EN DISK???? - Diskar är förbrukningsmaterial. Flera stycken skall kunna paja samtidigt utan att det på sin höjd orsakar mer än lite sämre prestanda en kort tid.

Om detta är sant så är det tjänstefel, katastrof och allmänt pinsamt. De som driftar det där systemet bör pryglas offentligt för att därefter rullas i tjära och fjädrar. I flera veckor! Efter det skall ansvariga chefer utsättas för samma sak och därefter sparkas och krävas på skadestånd för driftstoppet.

Om det sköts lika bra i resten av Sverige så vill jag inte betala en krona till i skatt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Må Gud hjälpa oss, om inte reportern bara är lite IT-förbryllad. Ska vi gissa på att det inte är en disk utan själva servern alt. databasen som kraschat? Då skulle man kunna förstå ett visst driftsopp innan backuper/speglade kopior o dyl. är på plats igen. Ett KORT driftstopp. Inte ett dygn eller vart det nu landade på i slutändan. Hade IT avdelningen kräksjukan allihop?

Izabella Nowotka sa...

Super wpis. Pozdrawiam i czekam na więcej.